CIF gaat glasvezel aanleggen in buitengebied Salland Zuid

De benodigde 50% deelname is voor de einddatum gehaald! 

Glasvezel: dankzij inzet van de inwoners

CIF is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf licht toe: “Het percentage van 63,4% is echt hoog. Het hoogste percentage dat we tot nu toe door middel van een vraagbundeling gehaald hebben. Vooral dankzij het bewonersinitiatief SallandGlas. Zij hebben zich samen met de ambassadeurs tot het laatste weekend ingezet om de benodigde 50% deelname te realiseren.”
 

Samenwerking met SallandGlas
Om de doelstelling van 50% inschrijvingen te halen, werkte CIF samen met SallandGlas. Dat is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer dat zich als doel heeft gesteld het buitengebied van Salland te voorzien van glasvezel. Ben Nijboer van SallandGlas vertelt: “Wat een geweldig nieuws, vooral voor alle inwoners en bedrijven in het buitengebied van Salland! We hebben hier als SallandGlas ruim vijf jaar keihard voor gewerkt. Geweldig dat het gelukt is, en dat zóveel mensen zich inschreven. Dit is een kroon op het werk!” 

 

Start werkzaamheden

Dit jaar start de aannemer Volker Wessels Telecom B.V. nog met de voorbereidingen. De graafwerkzaamheden zullen in Salland Noord starten en vanuit daar verder gaan in Salland Zuid. De verwachting is dat eind 2017 de aanleg in Salland gereed zal zijn. Alle inwoners ontvangen hierover binnenkort meer informatie.

JvS /15.11 

Subsidiewijzer Leefbaarheid
Subsidiemogelijkheden 

 

 

Breedband Kennisdossier 
Het gonst in Overijssel, er gaat glasvezel in de grond

Ommetjes in Overijssel 
Wandelen rondom dorpen en buurtschappen

ROCOV 
Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer

Herbestemming
Mogelijkheden voor behoud van de dorpskerk

Vrienden van de OVKK